El dia 15 d’agost per tradició, és un dels dies festius per excel·lència de molts pobles i ciutats de Catalunya, que aprofiten Sant Roc i la Mare de Déu d’Agost per celebrar la seva Festa Major. Enguany, nosaltres vam ser part protagonista d’un migdia calorós al poble de la Ribera d’Ebre d’Ascó.

Tot i desplaçar-nos pocs efectius fins al sud del país, a causa d’una actuació poc tradicional dins del nostre calendari, vam poder oferir una actuació amb castells de set pisos amb el 3de7, 4de7 i 3de7 amb el pilar. Fins aleshores, l’única actuació registrada a Ascó va ser l’any 1988, on vam actuar-hi un dia de Sant Jordi amb el 3de6 net, el 3de6 per sota net, 4de6 net, 4de6p net i 2de6, una actuació bastant més extensa dels tres castells i pilars, una pràctica que antigament es feia servir molt en places on s’hi actuava en solitari.

També fa anys, als inicis de la colla entre el 1983 i 1992, vam ser-hi quasi cada anys presents a diferents pobles de la Ribera d’Ebre fent-hi castells i ja no va ser fins al 2012 que vam tornar-hi a fer castells a Riba-roja d’Ebre.