Els reusencs han aparcat l’estrena dels castells vuit per més endavant, però han demostrat múscul i un gran estat de forma arrossegant més de 200 camises a plaça per la Diada de Sant Jordi.

La diada de Sant Jordi marca l’inici del prim tram important de la temporada dels Xiquets de Reus, que ja fa més de dos mesos que van començar els assajos al pati del carrer Rosich. La plaça del Mercadal de Reus ha tornat a ser l’escenari d’una diada ràpida, l’única de l’any en la que la colla actua al centre de la plaça i que s’ha resolt en poc més de 40 minuts. Una cita en què els de la camisa marró avellana han firmat el segon 5de7 de la temporada, el segon 2de7 del curs i el 4de7 amb el pilar per tancar les rondes de castells. Tres castells de molt bona factura que demostren la bona feina que s’està fent al pati d’assaig, sobretot amb els més petits. Els reusencs han tancat la diada, en la que s’estrenaven més d’una vintena de noves camises, amb dos pilars de cinc i sis pilars de quatre.

Uns Xiquets que han tornat a demostrar el bon moment que viu la colla, arrossegant més de 200 camises a plaça i amb els castells de vuit a tocar. Tal com ha assegurat el cap de colla Oriol Ciurana, «hem estat a punt de poder portar castells de vuit a plaça, però cal donar un punt més de confiança als més petits i acabar de polir alguns aspectes tècnics. Tot i això, els tres castells devuit són ben a prop i la colla té fam de més. Si continuem sent aquestes 200 camises al pati des d’ara i fins a Sant Pere podem somiar amb coses molt boniques».

Els reusencs tornaran a plaça el pròxim diumenge 14 de maig a la plaça de la Paeria de Lleida. Allà amb motiu de la festa major de la capital del Segrià hi actuaran acompanyats dels Moixiganguers d’Igualada, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la colla amfitriona, els Castellers de Lleida.

Sant Jordi veu tres castells de la gamma alta de set dels Xiquets de Reus 2
Sant Jordi veu tres castells de la gamma alta de set dels Xiquets de Reus 3
Sant Jordi veu tres castells de la gamma alta de set dels Xiquets de Reus 4