Els reusencs completen el primer 4de8 de l’any a la festa major de Sant Anastasi de la capital del Segrià. L’acompanyen del 2de7 i el 5de7.

Nova passa endavant dels Xiquets de Reus aquest 2023. Els reusencs han estat presents aquest diumenge a la diada de festa major de Sant Anastasi a Lleida, en una cita que ha aplegat a la plaça de la Paeria als amfitrions, els Castellers de Lleida, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Moixiganguers d’Igualada i la colla reusenca. Allà hi han completat el primer 4de8 del curs, estrenant els castells de vuit aquest 2023.

El carro gros avellana ha arribat a la segona ronda, després d’un intent desmuntat a la primera i d’un pilar de 4 caminat d’entrada a plaça. El quatre ha pujat amb serenor i el bon ritme de la canalla ha permès completar-lo sense massa història.

A la tercera ronda, els reusencs han descarregat el tercer 2de7 de l’any, amb estrena al pis de terços inclosa i demostrant que, ben aviat, volen pujar-lo sobre el folre. Els de la camisa marró avellana han tancat la seva diada amb el 5de7, un pilar de 5 i quatre pilars de 4.

Ara, els Xiquets afronten un final de maig intens. La primera cita serà el cap de setmana vinent a Valls, a la diada de Sant Isidre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, on també hi seran els Xiquets de Tarragona. Allà, treballen per repetir el 4de8 i estrenar-hi alguna altra estructura de vuit. El darrer dissabte de maig, diada del Pallol, organitzada pels de la capital del Baix Camp i on els Xiquets volen dur tres castells de vuit per primer cop enguany.

Els Xiquets de Reus estrenen els castells de vuit a Lleida 2
Els Xiquets de Reus estrenen els castells de vuit a Lleida 3
Els Xiquets de Reus estrenen els castells de vuit a Lleida 4