L’onzena Diada del Pallol va permetre veure el primer 2de8 amb folre dels Xiquets de Reus, firmant la primera Tripleta de 8 del curs

Dissabte el temps finalment va respectar les diades castelleres i va ser una jornada repleta d’alegries. A Reus, durant tot el dia les integrants dels Xiquets de Reus estàvem pendents de les previsions meteorològiques, ja que els aiguats de divendres feien témer que la Diada del Pallol no es pogués fer.

I no es tractava d’una diada com qualsevol altra per nosaltres, ja que era el dia d’anar de cara i mostrar la feina feta durant tots aquests mesos al pati d’assaig. La setmana passada ja ens vam quedar a poques camises de dur i estrenar el 2de8 amb folre a Valls i ahir, actuant a casa, erem un bon gruix de camises pròpies que donaven la seguretat suficient per dur el dos folrat a plaça.

Amb puntualitat quasi britànica, vam obrir la diada amb el 4de8, castell que vam estrenar la setmana passada i que aquesta vegada es va mostrar amb més bones mides que el primer, fet just una setmana abans a la Diada de Sant Isidre a Valls. Així i tot, al pis de segons van haver-lo de treballar de valent, ja que un dels integrants del pis va patir una lesió durant la baixada del castell, però tot i això, amb l’ajuda de les persones que estaven a baix i dels companys de pis, vam poder aguantar tot el Castell, aconseguint el segon carro gros de la temporada.

A segona ronda arribava el plat fort de la diada. Vam preparar la pinya del 2de8 amb folre i els segons van col·locar-se. Al moment, l’Eduard Valls, un dels co-caps de colla va fer pujar el nucli del folre, demostrant que ho teníem del tot clar que anaven a descarregar-lo. Es va fer l’aleta amb el nervi que suposa sent el primer de la temporada però vam completar-lo amb gran alegria per part de totes les camises avellanes.

Després que el castell es desfés, per plaça es va sentir Joan Ciurana, un dels primers locutors de ràdio del món casteller, que deia que era dels millors 2de8 amb folre avellana que havia vist, la qual cosa demostra el bon estat de forma de la colla.

A tercera ronda, el 3de8 va ser el castell que vam escollir, tot i que va haver-hi certs problemes al pis de terços, ja que la rengla es va estirar massa però vam poder defensar-lo. D’aquesta manera, va arribar la primera tripleta de 8 reusenca a un mes quasi exacte de la Festa Major de Reus, temps perfecte per poder seguir treballant els següents reptes de la colla com són el 5de8 i el 3de9 amb folre, Castells que hem assolit de manera quasi ininterrompuda cada temporada des del 2013, any que vam recuperar el 3de9 amb folre.

Al nostre costat van actuar la Colla Vella amb el 5de8, 4de8p, 2de8f i pd6; Xiquets de Tarragona amb el 3de8, 4de8, 5de7.