Dissabte passat vam actuar a la Festa Major de Guissona, una diada molt esperada per la colla perquè era una actuació que permetia moments de distensió i de fer colla, i servia per donar el tret de sortida al tram final de temporada, amb cites d’alt nivell com Terrassa, Misericòrdia i Diada del Mercadal.

Les intencions inicials eren dur el 4de8, castell que se’ns va travessar a Cambrils, però finalment no vam poder fer-lo, ja que hi havia baixes al pis de baixos i amb els efectius que estaven a plaça, les alçades no quadraven. Per tant, vam obrir la diada amb un 4de7 amb combinacions de diferents peces al pis de terços per tal d’anivellar alçades. A segona ronda vam optar pel 5de7 amb alguna que altre estrena i de nou, combinacions de diferents peces, en aquest cas al pis de segons. Vam arrodonir la diada amb el 3de7p, el tercer de la temporada.

Al nostre costat van actuar els Margeners de Guissona, que tot i engegar la diada amb bon peu descarregant el 3de7, es van entrebancar amb el 4de7 fins a tres ocasions. Finalment sols van poder completar el 4de6p i el pd5 aixecat per sota. Una sort semblant, van patir els Castellers de Lleida, que tan sols van sortir amb dos castells de plaça, el 3de7 i el 4de7p. Prèviament havien fet dos intents desmuntats de 5de7 i un de 4de8. Per últim, els Castellers de Badalona van obrir la diada amb el 3de6p, i van seguir amb el 4de7 i el 3de7, aquest últim fent un intent desmuntat prèviament.

Al acabar la diada, un gran gruix de castellers i castelleres es van quedar a celebrar la Festa Major amb els Margeners de Guissona, animant el “cotarro” davant del seu local i desprès als concerts que s’organitzaven.