Diumenge vam actuar a la 25a Diada en Homenatge a Emili Miró, casteller vendrellenc implicat en la fundació de les dues colles egarenques. I nosaltres, tenim una relació des dels inicis amb els homenatges que s’han fet a aquesta figura històrica castellera.

Ja el 1993, vam participar en el primer homenatge que se l’hi va fer, en una ocasió on van participar-hi la gran majoria de colles existents en aquell moment, i el 1996 vam participar en el segon homenatge que se l’hi va fer, en una diada on van participar-hi els Castellers de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. No és fins al 2006, que participem com a tal a la Diada en Homenatge a l’Avi Emili Miró i fins aleshores hi hem participat de manera ininterrompuda, a excepció de l’any 2011. En aquesta diada, sempre hi hem volgut dur el millor de nosaltres, sobretot coincidint que quasi cada any, al cap d’una setmana hi ha la Diada de Misericòrdia. Sense anar més lluny, l’any 2016 hi vam dur l’anomenada “Tripleta Reusenca” amb el 2de8f, 3de9f i 5de8.

L’altre dia, les intencions eren dur el millor de nosaltres, i ens plantejàvem dos grans castells com el 2de8f i el 3de9f, però veient que no érem un gran nombre de camises a plaça, vam preferir no estirar més la mà que la màniga i vam anar a fer-hi una actuació de rodatge pensant en què ens ha de venir aquestes setmanes. Vam obrir la diada amb el 3de8 i vam seguir amb el sisè 4de8, castell que no descarregàvem a plaça des de la diada de Santa Anna. A tercera ronda però, va haver-hi un ensurt en caure’ns el 2de7, quedant-se en intent. Per sort, ningú va prendre mal més enllà de cops i l’ensurt i vam cloure la diada amb el 4de7p.

Al nostre costat van actuar-hi els Castellers de Terrassa que van fer la Clàssica de 8, tot i que prèviament volien completar la Tripleta de 8, actuació que no assoleixen des del 1996, però el 2de8f els hi va quedar en intent. Els Marrecs de Salt per la seva banda, van dur el 5de7, 4de7p i 2de7