Diumenge passat vam actuar a Cambrils, una plaça on hi hem actuat en diverses ocasions, la primera l’any 1983 i hi hem sigut presents en alguns dels moments més significatius en l’àmbit casteller de la vila.

Ja el desembre de 1993 vam ser-hi presents en la presentació dels primers Xiquets de Cambrils i on vam fer-hi una diada amb tres Castells de set, un fet remarcable, ja que normalment la temporada acabava setmanes abans i vam ser capaços de realitzar aquestes construccions. No és fins al 2002 que actuem per primer cop amb motiu de la Festa major de la verge del camí, en una diada en solitari i hi hem actuat de manera ininterrompuda exceptuant els anys 2014 i 2015, els primers anys de la nova formada dels Xiquets de Cambrils.

Ja, els anys següents, havíem tingut aquesta diada marcada en Vermell al calendari i sempre ho havíem demostrat, ja que sempre hi hem dut grans Castells, com el 5de8 l’any 2017 o el 3de9f el mateix any, sense èxit perquè el vam a ver de desmuntar en dues ocasions, i l’any passat on vam carregar-lo, el primer que fèiem el 2018.

Enguany però, les diferents circumstàncies va fer que haguéssim de rebaixar pretensions i vam dur-hi una actuació amb Castells de vuit i un de la gamma alta de set. De sortida vam encarar el 4de8, Castell que els darrers assaigs havia donat bons resultats i semblava que havíem agafat la mida, però la canalla no va veure-ho del tot clar i el vam desmuntar. Aquest fet es va repetir a la segona ronda i a la tercera vam optar pel 3de8 i tancar la diada amb el 5de7. Tot i haver fet ja les rondes, la canalla tenia ganes de fer el 4de8 altre cop, però de nou, la indecisió d’aquests va fer que desmuntéssim el Castell.

Aquest resultat amb el quatre no ha de ser però un factor determinant per al que ens queda de temporada. Ens queden assaigs i ara ens vénen grans diades com Guissona, on és una diada ideal per a fer cohesió de colla i diades d’alt nivell com Terrassa, Misericòrdia o Mercadal on demostrarem la feina feta al llarg de l’any.