Després de rebre el premi de la Colla de la Temporada a la Nit de Castells, la colla va organitzar i participar en una gran pinya solidària a la plaça Prim, tot emulant la imatge protagonista de La Marató de TV, d’enguany, que va recaptar més de 9 milions d’euros en pro de la investigació de les malalties minoritàries.

A les 8 del vespre, desenes de persones es van aplegar davant del Teatre Fortuny, un dels escenaris protagonistes de la jornada benèfica. Guiats pel cap de pinyes de la colla i de membres dels Xiquets, la gent de Reus es va aplegar al voltant d’un baix, simulant una gran pinya, fent metàfora del “fer pinya” per donar suport a una causa comuna. Aquesta, va ser una de les imatges protagonistes de la jornada, que va ser emesa per tot Catalunya.

El dissabte al migdia, els Xiquets de Reus també vam participar en un partit de bàsquet benèfic contra els Bombers de Reus, organitzat pel Reus Deportiu, que va servir per recaptar fons per la Marató, en una divertida jornada lúdica esportiva que va aplegar un bon grapat de persones al pavelló de bàsquet del club reusenc.

Foto equip Xiquets de Reus i Bombers de Reus