Arriba Sant Jordi!

Bones colla!

Ja fa unes setmanes que vam decidir de fer el pas i posar-nos al capdavant de la tècnica. Sense dubte un dels reptes més importants que hem afrontat fins ara. Per joventut, per l’envergadura i importància de la nostra colla i pel context. Sabíem que no seria fàcil. Dos anys d’una aturada gairebé total de l’activitat castellera, sense assajos, sense diades, sense gairebé veure’ns i saber, en molts casos, els uns dels altres. Un moment de picar molta pedra, de crear canalla nova, nous castellers d’estructura, nous castellers a totes les posicions de la pinya.

I això requereix temps. També de paciència. I també de compromís. Sobretot, compromís. Hem pogut comprovar que els Xiquets de Reus hi han sigut durant aquests 40 anys que enguany acabem de celebrar. Que hi són actualment amb els que ens trobem cada setmana a assaig. I que hi continuaran sent durant molts anys més amb tots/es les que vindran, els que tornaran i els que no han marxat mai. Per què la colla, la formem tots. I tots i totes en som part essencial.

Però aquesta temporada, és la temporada dels valents. La de remar quan les fites semblen més difícils. La d’insistir una vegada i una altra fins a assolir-les. La de donar una mica més de cadascun i cadascuna de nosaltres perquè la colla torni a ser, com més aviat millor, el que era tot just abans d’aquesta maleïda pandèmia. En definitiva, de retornar a la colla tot allò que la colla ens ha donat durant aquests anys.

I aquest dissabte, amb la diada de Sant Jordi, comença aquella part de la temporada en què ja no queden excuses per perdre’s el que passa al local. El temps comença a acompanyar, la situació sanitària ha millorat considerablement i la feina dura i feixuga que hem fet durant aquest mes i mig d’assajos comença a veure la llum. No hem arribat ni molt menys ni a una quarta part del camí que hem de fer per tornar a ser on érem. Però, creieu-nos, el camí val molt la pena. I que millor, que tornar a veure’ns aquest dissabte, aprofitant els 40 anys exactes que fa que lluïm el color marró avellana arreu de les places del país. Us hi esperem!

Joan Ferran i Joel Reche

Caps de colla dels Xiquets de Reus