Els Xiquets de Reus presenten el logotip d’un 40è aniversari que encaren amb la intenció de retornar ben aviat a les places. Els primers pilars dels de la camisa avellana arribaran en pocs dies, per la festa major de Sant Pere.

Els Xiquets de Reus han presentat aquest dijous a la tarda al seu local del carrer Rosich la nova imatge corporativa de la colla i els primers actes que han de servir per celebrar les primeres quatre dècades de vida de la formació, que es va fundar la tardor del 1981. Un acte que ha comptat amb la presència de la presidenta de l’entitat, Eva Oliva; de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Tots tres han reivindicat el paper de l’entitat dins el teixit associatiu de la ciutat i el Baix Camp, sent una de les associacions culturals amb més socis i més activitat del seu entorn.

40 anys dels Xiquets de Reus 1

Tot plegat en un context en què els de la camisa avellana han reprès tant els assajos de canalla com els d’adults més de 14 mesos després que la pandèmia aturés la seva activitat castellera. La presidenta, Eva Oliva, ha anunciat que els Xiquets tornaran a vestir la camisa en pocs dies, aixecant els primers pilars del seu retorn a la festa major de Sant Pere, concretament al Carrer de la Festa on el seguici festiu de la ciutat tornarà a oferir els seus balls i danses al complet.

Logotip 40è aniversari

El logotip del 40è aniversari és obra del casteller Martí Castillejo i per elaborar-lo ha fet una composició entre un 4 i el primer escut de la colla, jugant amb els colors de la colla, el negre, el vermell i el marró avellana. El motiu de l’ús del primer escut de la colla és per fer referència a tota la gent que durant 40 anys han passat per la colla deixant el seu granet de sorra, amb la intenció que s‘hi sentin representats en aquesta nova etapa, i fent una crida perquè tornin la temporada del 40è aniversari, ja que ben segurament serà la primera temporada amb normalitat després de quasi dos anys en blanc.

40 anys dels Xiquets de Reus 2

Xiquets 4.0 – L’Aniversari dels Xiquets de Reus

El primer gran acte de la celebració de la colla serà el pròxim dissabte, 3 de juliol, al teatre Bartrina. Sota el nom de “Xiquets 4.0 – L’Aniversari dels Xiquets de Reus“, l’esdeveniment permetrà recordar el passat, evidenciar el present i afrontar un futur immediat amb optimisme. Un acte on la imatge gràfica, audiovisual i la conversa endinsaran els assistents en la trajectòria de l’entitat cultural. En aquests 40 anys no hi ha hagut només castells, sinó també activitat cultural i lúdica de tota mena que configura la intrahistòria de la colla.

A banda, els Xiquets també treballen en un programa d’actes ben farcit, entre els quals hi ha un documental que girarà al voltant d’una temporada castellera atípica, la de 2020, sense castells per culpa de la pandèmia. Però els i les protagonistes no seran els castells, sinó les persones, les seves vivències i com els ha afectat aquesta situació al seu dia a dia casteller i en la seva vida quotidiana. L’objectiu del migmetratge, busca reivindicar el capital humà de la nostra colla i reflectir la importància que tenen els castells per la salut de les persones malaltes dels castells.

Els Xiquets també han anunciat la celebració d’un sopar commemoratiu del 40è aniversari als voltants del 18 de novembre, data de fundació oficial de la colla. Un programa que clourà pel 23 d’abril de 2022, diada de Sant Jordi, dia que els Xiquets van actuar per primer cop amb la camisa color avellana. La intenció de l’entitat és dur a terme una actuació castellera de primer nivell, ja sense restriccions, i un concert de gran format amb un dels grups referents dins el panorama musical català, que la colla oferirà a tota la ciutadania reusenca.

Amb l’horitzó a la Diada del Mercadal

La junta tècnica i directiva de la colla castellera degana del Baix Camp treballa per poder celebrar la 15a edició de la Diada del Mercadal a inicis d’octubre, si la situació sanitària ho permet. És la cita més important castellerament parlant de la ciutat que se celebra cada dos anys a la plaça que duu el mateix nom i que aplega a les millors formacions del món casteller.