La represa castellera ha coincidit amb la Festa Major de Misericòrdia i ha servit per veure el primer Castell de 7 dels de la capital del Baix Camp.

L’anunci del nou protocol per l’activitat castellera que ara fa unes setmanes va presentar el Procicat, es va rebre amb gran alegria per tot el món casteller que a més a més, coincidia amb algunes cites importants dins el calendari habitual de final de setembre.

Pels Xiquets de Reus, aquesta cita habitual ha sigut la Festa Major de Misericòrdia, patrona de la ciutat de Reus, i que ha servit per veure els primers castells dels de la camisa avellana dins la represa castellera. La colla no realitzava un castell a plaça des de la Festa Major d’Alcover de 2019 on vam fer-hi la Clàssica de 8.

El 23 a la tarda, els més petits de la Festa Major van ser els protagonistes durant el Seguici Petit al llarg del Passeig Misericòrdia juntament amb la resta d’elements festius.

El plat fort arribava el dia 25, dia de la Patrona de la ciutat, amb la ja tradicional Baixada al Santuari pel passeig. Als volts de la una del migdia, vam alçar la primera construcció de la represa castellera, un 3de6 que va servir per poder tornar a veure castells a Reus. Durant la baixada vam realitzar el primer pilar de 5 de la represa sota l’atenta mirada d’una balconada del passeig que es va il·lusionar i alegrar de tornar a veure un pilar dels Xiquets de Reus.

A la nit va ser el moment més esperat per tota la colla i segurament també, per tots aquells fanàtics i aficionats dels castells de Reus. Davant del Santuari com ja és tradició, vam alçar el primer castell de 7, un 3de7 que va ser rebut i aplaudit per tot el públic assistent a la Plaça de Misericòrdia.

Vam tancar l’actuació amb el 2de6, el pilar de 5 i tres pilars de 4. En acabar, la canalla va pujar a les espatlles de les castelleres i castellers de la colla per fer el Toc de Vermut que anuncia que l’actuació havia acabat i donàvem pas a l’encesa de la Víbria i el Drac, i al Ball de Diables perquè oferissin la seva Carretillada.

Ara la pròxima cita dels de la camisa avellana és el pròxim 3 d’octubre a la Diada del Mercadal, diada castellera que copsarà tota l’atenció del cap de setmana, ja que es preveu que es puguin veure els primers castells de 8 de la represa castellera.

Fotografía capçalera: Lins Griñó