Catllar idíl·lic per als Xiquets de Reus dissabte a la tarda, en una plaça que sempre els ha servit de talismà. Anys enrere, la plaça de la vila del Catllar va ser escenari dels primers 3de8 i 2de8 amb folre de color avellana i just fa tres anys també va ser testimoni del primer pilar de sis descarregat dels Xiquets de Reus.
Dissabte, els reusencs volien seguir fent feina, en una temporada amb registres més baixos però on els de la camisa marró és de les colles que més creix, amb unes quantes tripletes de vuit al sac i el 3de9 amb folre més matiner del seu historial.

Van obrir la seva ronda amb el quart 2de8 amb folre del curs, estructura que presentava rotacions al pis de quarts respecte als altres fets. El castell va mantenir les bones mides amb serenor i de ben segur que tota la colla sabia que aquell castell havia de sortir per encarar el repte de la jornada.

Just abans de l’inici de la segona ronda, Edu Valls, cocap de colla dels Xiquets, va anunciar l’estrena del 5de8. La catedral va pujar amb els nervis de ser el primer i mogut, però va mantenir les mides fins al moment de la segona aleta, en què la pinya va haver de fer un esforç extra per poder completar el primer 5de8 de la temporada dels reusencs.

Van tancar la diada amb un 3de8 de tràmit que tenen ganes de pujar-lo sobre un folre en pocs dies a la diada de Santa Anna, a les festes majors del barri on tenen el local.
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, per la seva banda, arribaven al Catllar amb ganes de repetir la clàssica de vuit que van completar per Sant Joan. Divendres, però, van tenir un ensurt amb una caiguda del 3de8 durant l’assaig, fet que els va obligar a replantejar la diada d’ahir.

Els tarragonins van obrir la diada amb el 2de7 que no els va suposar cap problema i ja en porten un bon grapat al sac. Van seguir la diada amb el segon 4de8 de la temporada que tot i pujar nerviós van poder completar-lo.

A tercera ronda, van optar per un còmode 4de7 amb el pilar on van combinar diverses peces al pis de terços i que no seria estrany que, tal com tenen el pilar enguany, fos objectiu de pujar aquest castell un pis més.
A la ronda de pilars, finalment no van atacar el pilar de set folrat, però van mostrar un espectacle de pilar de 6, demostrant el gran domini que en tenen. A més a més, enguany compten amb dues enxanetes per fer-lo, fet que els dóna un gran avantatge amb l’espadat de mèrit.

Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, arribaven a la diada amb algunes baixes però així i tot van poder i tot van poder descarregar el 4de7 i el 3de7 i van tancar la diada amb el 5de6.