Misericòrdia va respectar dissabte passat la pluja i vam poder celebrar la diada de Festa Major amb total normalitat acompanyats dels Moixiganguers d’Igualada i els Nens del Vendrell, colles que ja s’han fet seva aquesta diada des de fa uns anys.

Com sempre, es va fer la convocatòria al local per marxar en cercavila a través de la Plaça Farinera i entrant pel carrer Galanes i allà, els dos caps de colla van fer l’arenga prèvia a l’actuació i arribava allò que tota la colla volia escoltar “Colla Sortim de 3de9 amb folre!“. I entre crits de “Molt bé! Molt bé! Molt bé!”, la colla va començar la cercavila amb les gralles al capdavant, seguides per la nostra canalla.

Al moment del nostre torn, vam pujar nucli i terços del 3de9f, però l’encaix no era del tot correcte i vam optar per desmuntar el peu i tornar-hi. Sabíem que el teníem però el seny va prevaldre més. A la segona va ser la bona i el castell es va enlairar i va anar rodat fins al moment de la carregada. Quan ja s’estava desmuntant, el folre va haver de fer una feina extra per mantenir l’estructura a lloc, i gràcies a la pinya de sota, el castell es va descarregar. Segon 3de9 amb folre del curs al sac! El primer completat de la colla com a castell de sortida en una diada, una dada més per aquells amants de les estadístiques.

A segona ronda va arribar el torn del 2de8 amb folre, que ens va donar més problemes del que pensàvem. Amb la canalla ja tota dalt, l’encaix entre folre i terços no era gens còmode i des de baix es va cridar l’ordre de desmuntar-lo. Tossuts, vam tornar-hi però aquest cop la canalla va decidir anar abaix, ja que el castell no presentava totes les garanties.

Per refer-nos, vam escollir el 4de8, castell que a principi temporada ens donava molts problemes però que ara sembla que ja l’hi hem trobat la mida i ens permet somiar en pujar-lo un pis més. Altre cop tossuts, no volíem marxar de plaça amb sols dues aletes i vam tornar-hi amb el 2de8f, que aquest cop si que vam aconseguir completar amb gran alegria per tota la colla.

Al nostre costat, els Moixiganguers d’Igualada van venir a fer la millor diada que tenen enguany, la Tripleta de 8, demostrant la gran estima que l’hi tenen al Mercadal. Els Nens del Vendrell per la seva banda, es van haver de conformar amb 3 castells de set pisos ja que anaven mancats d’efectius.