Els Xiquets de Reus, colla amfitriona, teníem un repte marcat en majúscul. Feia setmanes que al pati d’assaig estàvem treballant un castell de grans dimensions com és el 3de9 amb folre. I el dissabte 22 de Juny, va ser el dia per treure la bèstia a plaça.

De sortida vam començar amb el tercer 2de8 amb folre de la temporada, castell que com totes sabem, ens dóna molta confiança i ens va permetre encarar el gran repte que teníem, al davant. Tot i que el 2de8 amb folre se’ns va complicar una mica a la descarregada, vam poder salvar-lo, demostrant el bon estat de forma que tenim a la colla

A segona ronda va arribar el plat fort de la diada. Vam muntar la pinya del 3de9 amb folre i sense pensar-ho gaire vam fer pujar el folre dalt de la pinya. A la primera i sense dubtar, el tres folrat va anar amunt.
Aquest castell ja havia sigut provat amb anterioritat en aquesta diada però sols ens havia arribat a quedar en carregat l’any 2016. Ahir però, la sort va ser diferent.

Aquell dia, vam descarregar un dels nostres millors tres folrats que havíem fet mai i avançant-lo tres mesos abans respecte a l’any passat, on a la Festa Major de Cambrils vam carregar-lo.

Amb una alineació diferent de l’any passat, el 3de9 amb folre va presentar unes mides molt més controlades respecte a altres anys, fet que ens va dur a descarregar el castell i convertint la Diada de Sant Pere en diada de castells de nou. Així i tot, en l’edició del 2002, els Castellers de Vilafranca ja hi van descarregar el 3de9 amb folre. Ara però, Sant Pere ja és de 9 per la colla de la ciutat.
A tercera ronda, vam descarregar el 4de8, castell quimera per nosaltres, que se’ns va complicar a la descarregada al pis de segons.

D’aquesta manera, ens vam convertir en la cinquena colla enguany que assoleixen un castell de nou pisos, després dels Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona, tot i que la Colla Joves el tenen carregat.