Més d’una persona, després de l’actuació del migdia de Sant Pere, va fer el comentari que ara us transcrivim: “qui hagués imaginat, fa molt pocs anys, una Festa Major com la d’enguany”.

I aquesta posada en valor dels nostres resultats també ha estat recollida per mitjans d’informació castellera: quin gran, gran, gran Sant Pere!!

Hem suat, hem patit, ens hem il·lusionat, hem fet bondat, quan ha convingut, per estar a punt per les diades, ens hem “hidratat” (també) i hem gaudit intensament de la Festa Major.

Dos 5d8, tres 3d8 i, molt important, tres 4d8. És ben cert que hem patit més d’allò que ens hagués agradat amb el 5d8 però també és ben cert que hem manifestat una immensa capacitat de defensar i lluitar el castell.

Recordem tot el valor que donem a altres i molt importants colles per la seva capacitat de lluitar per descarregar els castells i reconeguem-nos ara aquests mèrits a nosaltres. Cada vegada una mica més grans.

Hem assolit un repte important, hem superat uns límits. Què ens toca ara? Com a bons castellers i castelleres, no ens toca res més que plantejar-nos-en d’altres. Encarar nous reptes, canalitzar il·lusions i centrar esforços en allò que ha de venir.

Hem obert la porta i hem marcat el camí cap als castells de nou. I no ens oblidem del 2d8, en absolut.

Per quan els nous reptes? Això ho decidirem entre tots, amb el ritme que siguem capaços d’imprimir als assajos i el nivell de participació que hi tinguem. Tenim per endavant un estiu que pot ser tan gran com la Festa Major.

Us convidem a participar en el nou i immediat repte: cada dimarts hem de fer folres de dos i de tres i cada divendres hem de ser capaços de posar sisens al 3d9, dosos al 2d8 i quints al 4d9.

Per aconseguir això, però, necessitem que els assajos generals siguin multitudinaris i que als assajos de canalla es puguin fer castells de sis amb seguretat i tranquil·itat. Tenim molta feina feta, però en queda molta per fer.

Què us sembla si ens plantegem un nou repte a mig termini, pel conjunt de la temporada: NOU de 9? Us convidem a començar a treballar-lo el proper dimarts a l’assaig. El mes de juliol serà determinant per veure si podem encarar bé aquest repte.

Visca els Xiquets de Reus!!